13:05 02.03.2018

Касаційний адмінсуд задовольнив низку клопотань захисту Саакашвілі у справі про його громадянство і переніс розгляд на 16 березня

1 хв читати

Верховний Суд у складі Касаційного адміністративного суду задовольнив ряд клопотань адвокатів екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у справі про позбавлення його громадянства України і продовжить розгляд цього питання 16 березня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в п'ятницю суд ухвалив рішення щодо клопотанням захисту М.Саакашвілі витребувати в Адміністрації президента України документи, які стали підставою надання М.Саакашвілі громадянства України у 2015 році та позбавлення його громадянства України у 2017 році .

Також суд вирішив витребувати в Генпрокуратури України документи, що стосуються відмови української сторони у видачі М.Саакашвілі за запитом правоохоронних органів Грузії в 2015 році.

Касаційний адміністративний суд задовольнив і клопотання адвокатів М.Саакашвілі про те, щоб Державна міграційна служба України була залучена до справи про законність позбавлення його громадянства України в якості третьої сторони.

Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат М.Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, далі за процедурою суд розгляне клопотання сторони захисту щодо особистої присутності в суді як відповідача і допиті як свідка президента України Петра Порошенка, а також залучення як свідків членів комісії при президентові з громадянства, які приймали рішення, на підставі якого був виданий указ П.Порошенка про припинення громадянства України М.Саакашвілі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА