16:47 03.03.2018

Україна продемонструвала волю для реалізації Мінських угод, а від іншої сторони - дій немає - Волкер

2 хв читати
Україна продемонструвала волю для реалізації Мінських угод, а від іншої сторони - дій немає - Волкер

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Україна продемонструвала політичну волю для реалізації Мінських угод, а з іншої сторони не було дій.

"Пропозиція з підтримання миру може спрацювати і гарантувати безпеку всіх жителів східної України, але Росія має обирати мир... Україна продемонструвала політичну волю для реалізації Мінська. Проблема в тому, що з іншого боку не було дій", - написав К.Волкер на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер" з посиланням на свій виступ в аналітичному центрі Hudson Institute.

За його словами, на Донбасі триває гарячий конфлікт, і щодня вмирають люди, тому необхідно невідкладно працювати над його рішенням.

Він також прокоментував політику Росії щодо України: "Якщо Москва сподівається створити в Києві більш дружній Росії уряд, план не працює", - написав він на "Твіттері".

Водночас, як повідомляє інтернет-видання LB.ua, К.Волкер на панельній дискусії в аналітичному центрі Hudson Institute також висловив думку, що проросійські організації "ДНР" і "ЛНР" мають бути ліквідовані.

"Так звані "Луганська Народна Республіка" і "Донецька Народна Республіка" є утвореннями Росії для того, щоб допомогти замаскувати роль РФ і зміцнити конфлікт, і вони мають бути ліквідованими", - цитує видання слова К.Волкера.

Він наголосив, що для них "не існує місця в українському конституційному устрої". "Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення мать зникнути", - сказав спецпредставник США.

Крім того, К.Волкер заявив, що на підготовку місцевих виборів в непідконтрольних Києву районах Донецької і Луганської областей може знадобитися шість місяців після повного розгортання там миротворчих сил ООН.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА