08:32 11.03.2018

У Великій Британії розроблять власний "акт Магнітського"

2 хв читати
У Великій Британії розроблять власний "акт Магнітського"

Проти російських чиновників, причетних до корупції і порушення прав людини, буде введений новий жорсткий режим санкцій, за аналогією з уже прийнятими США і Канадою заходами, повідомляє The Telegraph. За інформацією видання, про це вже домовилися глава МЗС Борис Джонсон і міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд.

Вони погодилися, що Велика Британія розробить свою версію прийнятого в США "закону Магнітського". Видання уточнює, що розробка цього плану розпочалася до того, як в Солсбері був отруєний екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. При цьому видання відзначає, що, на думку урядовців, багато в розслідуванні цього замаху вказує на причетність до нього Москви, хоча конкретні дані не наводяться. Росія неодноразово заперечувала причетність до замаху на колишнього агента ГРУ.

За словами представників консерваторів, проект закону знаходиться в Палаті громад. Міністри, уточнили співрозмовники видання, погодилися впровадити аналог "акту Магнітського", але попередили, що уряд чинить опір внесенню в нього "ключових" елементів, які зроблять цей закон по-справжньому дієвим.

Кампанія за нові санкції почалася після того, як колишній прем'єр-міністр Девід Кемерон пошкодував в грудні, що "ми не ввели "акт Магнітського", слідуючи аналогічним крокам США, Канади та деяких європейських країн.

Закон, аналогічний "акту Магнітського", британський парламент прийняв у лютому 2017 року. Відповідно до тих поправок, влада країни зможе заморожувати активи порушників прав людини в Великій Британії. У разі якщо наглядові відомства встановлять вину власника в порушеннях прав людини, проти нього можуть бути введені персональні економічні санкції. Поряд з заморожуванням активів вони включають заборону на в'їзд в країну. На відміну від прийнятого в США закону, в британському акті не були названі прізвища, він тільки розширив повноваження уряду.

"Закон Магнітського" названий за ім'ям аудитора британського фонду Hermitage Capital Management Сергія Магнітського. Він розкрив схеми багатомільярдних розкрадань з російського бюджету. Його заарештували за звинуваченням у створенні схем, за якими фонд ухилявся від сплати податків, в 2009 році Магнітський помер у СІЗО "Матроська тиша". У 2012 році США прийняли "закон Магнітського" і ввели санкції проти росіян, які, на думку Вашингтона, були причетні до смерті аудитора

У лютому 2018 року МЗС Латвії заборонив в'їзд в країну 49 фігурантам списку Магнітського. Аналог "закону Магнітського" був прийнятий в Литві в листопаді 2017 року.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА