18:58 12.03.2018

Нардепи від "Батьківщини" передали до НАБУ і Генпрокуратури заяву про підготовку незаконної приватизації ГТС

2 хв читати

 Народні депутати від фракції "Батьківщина" передали до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і до Генпрокуратури заяву про злочин, який нібито готується вищими посадовими особами щодо незаконної тіньової приватизації газотранспортної системи (ГТС).

Відповідний документ підписали всі члени фракції на чолі з Юлією Тимошенко, передали заяву заступник голови партії Іван Крулько, а також депутати Сергій Євтушок і Вадим Івченко, повідомляє сайт "Батьківщини".

За словами І.Крулька, в розпорядженні фракції "Батьківщина" є інформація про підготовку незаконної тіньової приватизації української ГТС.

"Зокрема, заплановано передати у власність іноземним структурам 49% нашої ГТС. У "Батьківщині" не виключають, що за такими іноземними структурами стоїть зокрема й російський капітал", - зазначив він.

"З метою захисту інтересів України "Батьківщина" звернулася із заявою до НАБУ, а також аналогічну заяву подано до Генпрокуратури. Ми контролюватимемо дії правоохоронних органів із перевірки підготовки злочину щодо незаконної приватизації ГТС, а також, щоб до відповідальності були притягнуті всі причетні до підготовки цього державного злочину", - сказав І.Крулько.

Як повідомлялося, фракція "Батьківщина" пропонує парламенту заблокувати залучення іноземного партнера до управління ГТС України. Відповідний законопроект №8107 зареєстрованой у Верховній Раді 12 березня.

"Законопроект, зареєстрований фракцією "Батьківщина", стосується заборони будь-яких маніпуляцій зі структурою власності та управління ГТС. Насправді, на сьогодні в Україні залишилося лише два великих багатства - українська сільгоспземля і ГТС... Влада планує великий грабіж українців - за їхньою спиною абсолютно безкоштовно 49% цієї ГТС передати в управління іноземних компаній, або фізосіб", - повідомив депутат фракції Сергій Власенко на погоджувальній раді.

Як повідомлялося, на думку керівництва НАК "Нафтогаз України", лише залучення іноземного партнера до управління ГТС України може допомогти у збереженні транзитних обсягів - в іншому разі "Газпрому" вдасться домовитися з європейцями про будівництво обхідних газопроводів та переведення транзитних потоків на них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА