12:07 13.03.2018

Україна готова надати Великій Британії допомогу в розслідуванні отруєння Скрипаля

2 хв читати
Україна готова надати Великій Британії допомогу в розслідуванні отруєння Скрипаля

Україна готова надати Великій Британії допомогу в розслідуванні справи про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Велика Британія здійснює розслідування, безумовно, вона його доведе (до кінця - ІФ). Вже нині відомо, що отруєння сталося за рахунок хімічних речовин, які розроблялися в Росії... Ми солідарні з Великою Британією, якщо буде потрібна наша допомога - експертна або інша, - ми її надаватимемо", - сказав міністр журналістам у Києві у вівторок.

П.Клімкін уточнив, що упевнений, що за цим стоїть Росія. "Якщо буде доведено - я упевнений, що буде, - що за цим стоїть Росія... Що може робити Росія? Лише залякувати. Світ вже Росію не боїться", - додав він.

Водночас П.Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у вівторок написав: "Сліди отруєння у Великій Британії ведуть в Росію. Якщо це буде доведено, то Росія в одній компанії з Північною Кореєю, Сирією та Іраком Саддама Хусейна, що також використовували хімічну зброю".

У свою чергу посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф подякувала П.Клімкіну за підтримку. "Я дуже вдячна міністру Павлу Клімкіну за підтримку та солідарність", - написала Дж.Гоф у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, 12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомила, що британський уряд дійшов висновку, що за нападом на С.Скрипаля та його дочку Юлію найімовірніше стоїть Росія.

"Уряд дійшов висновку, що Росія найімовірніше несе відповідальність за це діяння, спрямоване проти Сергія та Юлії Скрипаль", - заявила вона, виступаючи перед членами парламенту Великої Британії.

Т.Мей зазначила, що висновки уряду ґрунтуються на даних, що вказують на те, що "Росія раніше розробляла речовину (використану під час нападу на Скрипалів - ІФ) і могла робити це і зараз".

Уряд зробив висновок, ґрунтуючись також на інформації про "попередні випадки політичних убивств, замовлених російським урядом", та думці британської влади, "що Росія вбачає в деяких перебіжчиках мішені для вбивства", додала прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА