11:51 15.03.2018

Рада позбавила недоторканності Бакуліна

2 хв читати
Рада позбавила недоторканності Бакуліна

Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за дозвіл притягнути до кримінальної відповідальності проголосували 274 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

За згоду парламенту на затримання і арешт Є.Бакуліна проголосували 252 і 240 народних депутатів відповідно.

Самого народного депутата Є.Бакуліна в сесійній залі під час розгляду питання про зняття з нього недоторканності не було, повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Є.Бакулін у 2007 році, а також з 2010 до 2014 рр. обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

Як повідомив раніше Ю.Луценко, Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за ст.255 (створення злочинної організації), ст.191 (крадіжка), ст.209 (відмивання коштів та іншими статтями, і досудовим слідством встановлено, що Є.Бакулін, ймовірно, брав участь у злочинній організації колишнього президента України Віктора Януковича, спланував і організував незаконне заволодіння грошовими коштами НАК "Нафтогаз України" у сумі 449 млн 963 тис. 820 грн через організацію фіктивної процедури тендерної закупівлі бурових установок (так званих "вишок Бойка").

16 лютого 2018 р. генпрокурор Ю.Луценко поінформував про підписання ним подання до Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу Є. Бакулін і направлення документа до парламенту.

Ю.Луценко також повідомив, що Є.Бакулін перебуває за межами України і тривалий час не з'являється ні на засіданні Верховної Ради, ні в Україні взагалі. "Слідство наразі не може встановити його місцезнаходження", - зазначив генпрокурор.

12 березня комітет Верховної Ради з питань регламенту визнав мотивованим і обґрунтованим подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Є.Бакуліна. Крім того, подання генпрокурора на надання згоди Ради на затримання і арешт Є.Бакуліна комітет визнав законними та узяв до уваги обґрунтування Генпрокуратури. За відповідними поданнями комітет затвердив відповідні висновки і направив їх керівництву парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА