17:13 16.03.2018

Громадян РФ не допускатимуть до російських дипустанов 18 березня для голосування

2 хв читати
Громадян РФ не допускатимуть до російських дипустанов 18 березня для голосування

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що громадян РФ, за винятком дипломатів, не допускатимуть у неділю, 18 березня, на територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента РФ.

"МВС України повідомляє, що в неділю, 18 березня 2018 року, режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові не передбачатиме доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах ... Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи та громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв не допускатимуться", - ідеться в заяві МВС України, оприлюдненій А.Аваковим на його сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

При цьому в цей день буде забезпечено належну охорону всіх російських дипустанов. "З огляду на публічні акції протесту в українському суспільстві, нехтування з боку Росії законними вимогами української сторони, для уникнення провокацій і можливих тяжких наслідків підрозділи Нацполіції та Нацгвардії забезпечать цього дня належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій - відповідно до Віденської конвенції", - йдеться в заяві.

У відомстві зазначають, що 21 лютого направили МЗС РФ ноту №610/23-110-236, у якій заявили рішучий протест із вимогою не проводити вибори 18 березня в окупованому РФ Криму. "МЗС України зазначило, що голосування в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе лише за умови повного виконання РФ зазначеної вимоги української сторони. На сьогодні РФ не відмовилася від своїх протиправних намірів", - пояснюється в документі.

У цих умовах МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують закони України на території України, на території дипломатичних місій.

"МВС звертається до дипломатів і громадянам Російської Федерації - підкоритися законним вимогам України - не провокувати ситуацію, дотримуватися порядку і законів України", - резюмується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА