19:40 19.03.2018

ЄС не визнає проведення виборів в окупованому Криму

2 хв читати
ЄС не визнає проведення виборів в окупованому Криму

Європейський Союз не визнає проведення виборів президента Росії на окупованому Кримському півострові, йдеться в заяві Верховного представництва ЄС із закордонних справ і політики безпеки (EEAS).

"Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові. Спостерігачі ОБСЄ/БДІПЛ не виконували жодних дій на цих незаконно анексованих територіях, участь дипломатів держав-членів ЄС у наглядовій діяльності в рамках МСВ (місії спостереження за виборами - ІФ) ОБСЄ/БДІПЛ також обмежувалося визнаною територією Російської Федерації. ЄС залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенності України", - зазначено в заяві на сайті EEAS у понеділок.

У заяві наголошується, що за попередніми висновками місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами (МСВ), вибори проводилися за постійного тиску на опонентів.

"МСВ ОБСЄ/БДІПЛ реєструвала обмеження на свободу зібрань, об'єднань і висловлення думок, а також на реєстрацію кандидатів, що обмежувало простір для політичної участі, що призводило до відсутності справжньої конкуренції", - зазначено в заяві.

Загалом МСВ БДІПЛ/ОБСЄ визнала, що на території Росії Центральна виборча комісія проводила вибори ефективно і відкрито, незважаючи на недоопрацювання, пов'язані з дотриманням таємниці голосування та прозорістю підрахунку голосів.

В ЄС висловили сподівання, що Росія розгляне порушення і недоліки, про які повідомляє МСВ ОБСЄ/БДІПЛ, оскільки вони суперечать зобов'язанням Росії за міжнародними зобов'язаннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА