15:42 20.03.2018

Порошенко підбив підсумки візиту до Катару: Це потужний поштовх, що активізує співпрацю України з країнами Затоки

2 хв читати
Порошенко підбив підсумки візиту до Катару: Це потужний поштовх, що активізує співпрацю України з країнами Затоки

Президент України Петро Порошенко зазначив, що під час офіційного візиту до Катару відбулися інтенсивні переговори, в результаті яких підписано низку найважливіших угод.

"Упевнений в тому, що це потужний поштовх, який значно активізує співпрацю України з країнами Затоки і, зокрема з Катаром і Кувейтом", - цитує П.Порошенка прес-служба глави Української держави у вівторок.

Президент зазначив, що зараз Катар інвестує кошти для того, щоб забезпечити диверсифікацію продовольчої безпеки і Україна тут відіграє надзвичайно важливу роль і для неї відкриваються унікальні можливості.

"Українські підприємства представлені тут на виставці (Qatar International Agricultural Exhibition-2018 - ІФ). Ми зустрілися з представниками бізнесу як Кувейту, так і Катару. Додаткові надзвичайно великі можливості потенційних інвестицій як в Україні, так й інвестицій в Катар", - розповів П .Порошенко.

За його словами, українські будівельні виробники очікують зведення інфраструктури при підготовці до Чемпіонату світу з футболу в 2022 році, що відбудеться в Катарі. Зокрема, розпочнеться будівництво готелів, стадіонів, транспортних розв'язок. Глава держави висловив упевненість у тому, що найближчим часом кілька відомих українських компаній братимуть участь у тендерах.

"Підписано низку найважливіших документів. Зокрема, підписано документи щодо сприяння інвестиціям - взаємний захист інвестицій і уникнення подвійного оподаткування", - також зазначив П.Порошенко.

Глава Української держави також наголосив, що був підписаний "амбітний документ" про військово-технічне співробітництво і додав, що під час переговорів із керівництвом Держави Катар було досягнуто домовленості, що сфера двостороннього співробітництва в оборонній промисловості буде дуже широкою. "Я дуже задоволений результатами цих переговорів", - наголосив він і додав, що вже найближчим часом відбудуться візити груп, що опрацьовуватимуть конкретні напрями співпраці.

Президент також повідомив про створення міжурядової Спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва. Глава держави зазначив, що досяг домовленості з еміром Держави Катар та вже через кілька місяців буде проведено перше установче засідання цієї комісії.

П.Порошенко також зазначив, що було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та "Університетом Катару", який, зокрема, передбачає обмін студентами та викладачами.

Також додатково обговорювалася можливість вивчення арабської мови українськими військовими і дипломатами в Катарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА