15:57 21.03.2018

МЗС України просить ВР не приймати заяву про визнання нелегітимними результатів виборів президента РФ

2 хв читати
МЗС України просить ВР не приймати заяву про визнання нелегітимними результатів виборів президента РФ

У Міністерстві закордонних справ України вважають найбільш прийнятною реакцією Верховної Ради на вибори президента РФ заяву про невизнання їх на території окупованого Криму.

"Міністерство закордонних справ підтримує законопроект (проект постанови - ІФ) №8168, який також продовжує політику невизнання спроби анексії частини території України і не визнає легітимність виборів президента Російської Федерації на окупованій території, який засвідчить, що ці вибори не можуть служити ані доказом, ані обґрунтуванням зміни українського статусу цих територій. Відповідно Міністерство закордонних справ не підтримує законопроект №8153", - сказав заступник директора департаменту - начальник політичного відділу департаменту протидії загрозам із боку РФ МЗС України Марко Шевченко на засіданні парламентського комітету у закордонних справах у середу.

Він нагадав, що напередодні дня виборів президента РФ парламент у своїй заяві відзначав неприпустимість визнання виборів в окупованому Криму.

М.Шевченко зазначив, що проект постанови про невизнання цих виборів виключно на території Криму є ближчим до висновків БДІПЛ/ОБСЄ, в яких не йдеться про нелегітимність виборів президента РФ загалом.

"Це Бюро - шанована на міжнародній арені інституція. Його висновки є в основі всіх політичних рішень усіх демократичних урядів Європи і країн простору ОБСЄ", - додав він.

Крім того, представник МЗС зазначив, що практичні наслідки визнання нелегітимними виборів президента РФ негативно позначаться на можливостях МЗС щодо захисту українських громадян у Росії, зокрема незаконно засуджених.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано два проекти постанов з оцінкою виборів президента РФ. Проект постанови №8153 представників фракції "Народний фронт" пропонує визнати нелегітимним ці вибори загалом, а фракція "Блок Петра Порошенка" проектом постанови №8168 пропонує не визнавати проведення цих виборів лише на території окупованого Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА