12:55 23.03.2018

Глава МЗС Франції має намір незабаром відвідати Україну разом із німецьким колегою для просування Мінського процесу

2 хв читати
Глава МЗС Франції має намір незабаром відвідати Україну разом із німецьким колегою для просування Мінського процесу

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) вважає важливим відновлення реалізації Мінських угод, а також анонсував швидкий спільний візит до України разом із главою МЗС Німеччини Хайко Масом у цьому контексті.

"Я думаю, що саме якраз слушний момент для відновлення реалізації Мінських угод. Трохи часу залишається до майбутніх виборів в Україні, водночас ми побачили завершення певних політичних циклів у Німеччині і Росії. Я думаю, що це могло б виступити для нас з певними повторними або новими зобов'язаннями у Мінському процесі. Я думаю, щоб просувати все це, я незабаром повернуся до України в компанії мого німецького колеги", - сказав він на прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у п'ятницю у Києві, відповідаючи на запитання про можливу зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" найближчим часом.

Глава МЗС Франції підтвердив позицію щодо невизнання анексії Криму та підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Ж.-І. Ле Дріан заявив, що спільно з Німеччиною Франція продовжуватиме тиск на Росію у цьому питанні.

"Ми продовжуватимемо наші зусилля, спільно з моїм німецьким колегою, спрямовані на виконання Мінських угод. Ми продовжуватимемо тиск на Росію, щоб вона також працювала в рамках Мінських угод", - наголосив міністр.

"Для нас очевидним є в цій кризовій ситуації, хто є агресором, а хто страждає від цієї агресії. Ніякої двозначності бути не може. Виходячи з цього, я закликаю Україну до поваги і виконання тих зобов'язань, які вона взяла на себе", - додав глава МЗС Франції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА