13:30 24.03.2018

До 20 країн ЄС можуть оголосити про висилку російських дипломатів

2 хв читати
До 20 країн ЄС можуть оголосити про висилку російських дипломатів

До 20 країн-членів Європейського союзу можуть за прикладом Лондона оголосити про висилку російських дипломатів у відповідь на отруєння у Великій Британії колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, повідомляє в суботу британська газета "Таймс".

"До 20 країн ЄС готуються підтримати Велику Британію і вислати дипломатів РФ, щоб покінчити з мережею російських розвідслужб на континенті", - пише видання, не уточнюючи джерел цієї інформації.

"Таймс" зазначає, що саміт країн ЄС, який відбувся раніше цього тижня, засвідчив, що не всі країни займають жорстку позицію щодо Москви. Так, Італія, Болгарія, Люксембург, Кіпр, Австрія та Греція виступали за найменш жорсткий із варіантів фінальної заяви саміту на тему С.Скрипаля.

У п'ятницю Європейська зовнішньополітична служба поширила прес-реліз, в якому йдеться, що Європейський рада звернулася до верховного представника у закордонних справах Федеріки Могеріні з проханням відкликати главу делегації ЄС в РФ для консультацій у Брюсселі.

4 березня у Великій Британії біля торгового центру у місті Солсбері внаслідок взаємодії з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній полковник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Вони наразі в комі. За даними британського слідства, постраждалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок", ймовірно розробленою в Росії.

Провину за отруєння британський прем'єр Тереза Мей поклала на Росію і оголосила про заходи, які у зв'язку з цим буде вжито проти РФ, зокрема, про висилку 23 російських дипломатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА