21:20 28.03.2018

Україна почне діалог з країнами НАТО про введення ПДЧ поточного року

2 хв читати
Україна почне діалог з країнами НАТО про введення ПДЧ поточного року

Річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, затверджена президентом України Петром Порошенко в середу, передбачає початок діалогу з державами-членами Альянсу про введення для України Плану дій членства (ПДЧ) в поточному році.

"Почати діалог з державами-членами Альянсу про введення для України Плану дій щодо членства", - йдеться в розділі "Пріоритетні завдання на поточний рік" Річної національної програми.

Крім того, програма передбачає продовжувати в поточному році консультації з державами Чорноморського регіону, які є членами НАТО, про політичну і безпекову ситуації в цьому регіоні, зокрема на території окупованого РФ Кримського півострова.

Також в поточному році продовжиться взаємодія з НАТО в процесі реформування сектора безпеки і оборони України відповідно до стандартів і рекомендацій НАТО, підвищення обороноздатності держави в умовах збройної агресії РФ проти України.

"Продовжити участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, які проводяться під егідою НАТО, зокрема: в операції багатонаціональних сил НАТО в Косово (КФОР) в тренувально-дорадчій місії НАТО "Рішуча підтримка" в Ісламській Республіці Афганістан; в операції НАТО "морський охоронець", - йдеться в програмі.

Програма передбачає продовження взаємодії з представництвом НАТО в Україні і контактним посольством НАТО в Україні - посольством Литви в Україні.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко підписав указ про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, яка повинна забезпечити виконання пріоритетних завдань співробітництва України з НАТО та відповідних рішень, прийнятих на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів 9 липня 2016 року у Варшаві.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА