16:06 29.03.2018

У Раді з'явилася ідея ввести єдину електронну картку ідентифікації нардепа

2 хв читати
У Раді з'явилася ідея ввести єдину електронну картку ідентифікації нардепа

Представники фракцій, депутатських груп і голова Верховної Ради Андрій Парубій обговорили можливість впровадження єдиної електронної картки для персональної ідентифікації народних депутатів парламенту наступного скликання.

"Учасники дискусії досягнули консенсусу щодо впровадження та використання народними депутатами України наступного скликання єдиної електронної картки для персональної ідентифікації, входу до приміщення і зали пленарних засідань Верховної Ради України та голосування під час пленарних засідань та засідань комітетів", - зазначено в повідомленні на сайті Верховної Раді за підсумками наради в рамках "Діалогу Жана Моне" в Лозанні (Швейцарія).

Було також висловлено пропозицію пілотного впровадження окремих елементів використання єдиної електронної картки у Верховній Раді VIII скликання.

Також більшість представників фракцій і груп підтримали ідею скасувати коротку перерву щочетверга з 12:00 до 12:30 під час пленарних засідань.

Учасники наради також погодилися з тим, що важливо обмежити внесення великої кількості законодавчих ініціатив, адже "збільшення їхньої кількості перешкоджає ефективній роботі Верховної Ради".

Під час дискусій учасники "Діалогу Моне" обговорили також питання щодо прав і обов'язків опозиції, важливості ухвалення закону про тимчасові слідчі комісії і представництва політичних сил у Центральній виборчій комісії.

Як зазначається на сайті парламенту, 25-27 березня в Швейцарії під головуванням голови Верховної Ради А. Парубія, за посередництва колишнього президента Європарламенту Пета Кокса, відбулася нарада між представниками всіх фракцій і груп українського парламенту в форматі "Діалогів Жана Моне" щодо реформи парламенту.

Це була вже четверта зустріч з жовтня 2016 року.

Як повідомлялося, раніше під час зустрічей представники фракцій досягали домовленостей про обмеження кількості комітетів у наступному скликанні парламенту кількістю міністерств, відповідний законопроект №6256 очікує розгляду.

Представники фракцій у рамках "Діалогу Моне" раніше домовлялися також впровадити метод справедливого розподілу комітетів між політичними фракціями українського парламенту, за т.зв. методом д'Ондта, підготувати зміни до законів про регламент і про комітети Верховної Ради, що надасть можливість посилити роль комітетів у роботі законодавчого органу і навіть ввести нову форму роботи - дебати.

Однак наразі відповідні законопроекти при внесенні їх на розгляд до Верховної Ради не отримують підтримки в сесійній залі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА