16:52 02.04.2018

Антикорупційний комітет Ради не розглянув проект закону про звільнення громадських об'єднань від е-декларування

1 хв читати
Антикорупційний комітет Ради не розглянув проект закону про звільнення громадських об'єднань від е-декларування

Засідання комітету Верховної Ради України щодо запобігання та протидії корупції, на якому депутати мали розглянути законопроект, що звільняє від заповнення електронних декларацій представників громадських об'єднань, не відбувся через відсутність кворуму.

"Засідання не було, оскільки не було кворуму", - повідомив народний депутат, голова підкомітету із питань міжнародної співпраці та імплементації антикорупційного законодавства Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як раніше повідомлялося, засідання комітету планувалося провести в понеділок, щоб у вівторок Верховна Рада України могла розглянути законопроект №8209-1 про внесення змін до закону України про запобігання корупції, що стосується звільнення окремої категорії осіб від виконання вимог фінансового контролю.

Законопроект №8209-1 зареєстровано у Верховній Раді України 2 квітня. Його автори, серед яких голова парламенту Андрій Парубій, перший заступник спікера Ірина Геращенко, віце-спікер Оксана Сироід пропонують вилучити зі списку осіб, які зобов'язані подавати електронні декларації представників громадських об'єднань, наукових установ, навчальних закладів, експертів, відповідних кваліфікації, інших осіб, які входять до громадської ради доброчесності, створений відповідно до закону України про судоустрій і статус суддів, громадських рад, рад громадського контро ля.

Згідно із запропонованими змінами, іноземці, які є нерезидентами, і входять до складу наглядової ради державного банку, державного підприємства також буду звільнені від заповнення цієї декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА