13:59 03.04.2018

Нардепи відхилили законопроекти, що скасовують е-декларування для громадських активістів

2 хв читати
Нардепи відхилили законопроекти, що скасовують е-декларування для громадських активістів

 Верховна Рада України відхилила у першому читанні президентський законопроект №6674 і законопроект №6271 (один з авторів - лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко), які пропонували скасувати для громадських активістів е-декларування.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після обговорення двох законопроектів і після того, як Верховна Рада України не підтримала в першому читанні ці законопроекти, спікер запропонував їх відправити на доопрацювання до профільного комітету, однак з цією пропозицією народні депутати теж не погодилися.

Також народні депутати відмовилися включити до порядку денного сесії низку законопроектів щодо скасування зобов'язання подавати електронні декларації представниками антикорупційних громадських організацій, аналогічні тим, які перед цим відхилили.

Зокрема, народні депутати не дали достатньої кількості голосів (226 голосів) для включення до порядку денного законопроектів №№ 8120 і 8120-1, автори яких пропонували відкласти на рік і до липня поточного року відповідно подання е-декларації для цієї категорії громадян.

Не набрав також необхідної кількості голосів для включення до порядку законопроект № 8209-1, згідно з яким запропоновано скасувати зобов'язання подавати е-декларації для антикорупціонерів.

Таким чином Верховна Рада завершила розгляд питання подання е-декларацій представниками громадських організацій, не прийнявши жодного рішення.

"Це один з тих днів, коли мені, на жаль, соромно за наші рішення, які ми прийняли у Верховній Раді. Це повна невідповідність того, що ми говоримо на ефірах і як відбуваються наше голосування у залі. Але блок питань, які ми внесли до порядку, ми розглянули. Обговорення всіх цих питань завершено", - підсумував голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Президентський законопроект (№6674) про внесення змін до законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування громадських об'єднань і використання міжнародної технічної допомоги, який був зареєстрований у парламенті в липні минулого року і раніше включений до порядку денного.

Законопроект № 6271 про внесення змін до закону України про запобігання корупції, що стосуються особливостей фінансового контролю окремих категорій та осіб, пропонував вилучити з переліку суб'єктів, які подають електронні декларації представників громадських об'єднань, наукових установ, навчальних закладів, експертів відповідних кваліфікацій, інших осіб, які входять до складу конкурсних комісій, створених відповідно до закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", громадської ради доброчесності, створеного відповідно до закону "Про судоустрій і статус суддів", громадських рад, рад громадського контролю, а також фізичних осіб, які отримують кошти і майно у рамках реалізації в Україні програм (проектів) технічної або іншої допомоги в сфері протидії корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА