17:02 03.04.2018

МЗС Польщі спрямувало ноту протесту через спалення польського прапора в Києві

2 хв читати
МЗС Польщі спрямувало ноту протесту через спалення польського прапора в Києві

Міністерство закордонних справ Польщі спрямувало українській стороні ноту протесту через спалення польського прапора перед посольством у понеділок, 2 квітня, в Києві.

"У зв'язку з маніфестацією перед посольством Польщі в Києві 2 квітня, під час чого був спалений польський прапор, до Міністерства закордонних справ Республіки Польща був викликаний заступник посла України в Польщі, якому вручили ноту протесту", - йдеться в заяві МЗС Польщі, розміщеному на сайті відомства у вівторок.

Зокрема, польське зовнішньополітичне відомство висловило обурення щодо демонстративної поведінки учасників протесту і відсутності належної відповіді з боку українських правоохоронців.

У МЗС Польщі висловили стурбованість черговим інцидентом з антипольських підтекстом на території України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав інцидент зі спаленням польського прапора нападом на українсько-польську дружбу і черговою провокацією.

"Рішуче засуджую провокаційну акцію перед посольством Польщі в Києві. Це чергова провокація, підступний напад на нашу дружбу. Люди, які мають добре серце, ніколи не стануть глумитися над символами інших націй", - написав він на своїй сторінці в Твіттері у вівторок.

Тим часом, начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що 2 квітня по лінії "102" надійшло повідомлення про те, що група невідомих людей (5-7 осіб) прийшла до посольства Польщі, приховуючи свої обличчя, вони спалили там польський прапор.

За словами А.Крищенка, співробітники поліції приїхали після виклику на місце події, проте на той час ці люди вже зникли.

"Ця акція була несанкціонована, у людей не було розпізнавальних знаків (приналежності до будь-яких громадських або політичних організацій - ІФ), також не було гасел. За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК (хуліганство, вчинене групою осіб)", - розповів начальник управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА