17:05 04.04.2018

Робоча група під головуванням Саєнка узгодила проект плану великої приватизації

2 хв читати

Під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України, голови Офісу реформ КМУ Олександра Саєнка відбулося друге засідання робочої групи з приватизації, під час якого, зокрема, продовжилась робота над переліком ключових підприємств для приватизації в 2018 році, повідомляє офіційний сайт уряду.

У засіданні взяли участь Міністр фінансів України Олександр Данилюк, Посол ЄС, голова ЄБРР Франсіс Маліж, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі, в.о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров, члени Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR) та міжнародні експерти.

За підсумками засідання робочої групи узгоджено проект плану великої приватизації. Прийнято рішення про те, що Фонд державного майна винесе його на розгляд одного із найближчих засідань Уряду. Учасники засідання заслухали інформацію від Фонду, який затвердив список підприємств малої приватизації, що вперше будуть продаватися через прозорі електронні аукціони за новими правилами. Перед Фондом поставлено завдання забезпечити проведення приватизації прозоро та в інтересах державного бюджету.

Учасники робочої групи також заслухали представників компанії Ernst &Young, яка відібрана радником щодо приватизації Центренерго.

Окрім того, учасники засідання заслухали проміжний звіт щодо приватизації Одеського припортового заводу. Прийнято рішення на наступному засіданні детально розглянути презентації провідних світових інвестиційних радників щодо можливих способів і підходів до приватизації цього стратегічного об’єкта.

“Маємо амбітне завдання - провести прозору приватизацію на найвигідніших для бюджету України умовах. Тому працюємо спільно з міжнародними експертами та партнерами з ЄС, які беруть участь у засіданні групи”, - підкреслив Олександр Саєнко.

Склад Робочої групи з приватизації нещодавно оновлено з метою ефективної координації органів влади, підготовки рекомендацій і пропозицій до проектів рішень КМУ щодо приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, які підлягають приватизації, залучення міжнародної фінансової та технічної допомоги для підготовки до приватизації та виставлення об’єктів на продаж; проведення аналізу основних проблем забезпечення прозорої та конкурентної приватизації.

Очолює групу Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко. Крім представників Секретаріату Уряду, міністерств та Фонду державного майна, до складу робочої групи увійшли представники Офісу реформ КМУ, Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду, Міжнародної фінансової корпорації, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва Європейського Союзу в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА