18:07 04.04.2018

Депутати пропонують заборонити використання пальмової олії в продуктах харчування

2 хв читати

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді законодавчо закріпити заборону на використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів.

Відповідні вимоги містяться в проекті закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів" (№3871), внесеного до порядку денного парламенту ще 22 березня 2018 року.

Крім прямої заборони використання пальмової олії, передбачається адміністративна відповідальність за вчинення правопорушень.

Виробництво, введення в обіг або реалізація продукції, яка не відповідає вимогам безпеки, якості, зокрема харчових продуктів із вмістом пальмової олії, передбачає накладення штрафу на посадових осіб підприємств від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг, один неоподатковуваний мінімум - 17 грн). Повторне порушення, вчинене протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, передбачає штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно із законопроектом, виробництво або реалізація традиційних молочних продуктів, до складу яких входять жири та білки немолочного походження, зокрема пальмова олія, а також будь-які стабілізатори й консерванти, передбачають штрафи відповідно до закону.

Під час обговорення проекту закону народні депутати зазначали, що до комітету з питань аграрної політики та земельних відносин надійшли зауваження до нього від профільних асоціацій. Зокрема, в них наголошується на неприпустимості повної заборони використання пальмової олії у виробництві, а також на необхідності доопрацювання законопроекту (№3871) під час підготовки його до другого читання.

За підсумками обговорення аграрний комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти документ за основу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА