17:36 05.04.2018

Звіт щодо виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде представлено в Європарламенті восени

2 хв читати
Звіт щодо виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде представлено в Європарламенті восени

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з делегацією депутатів комітету у закордонних справах Європейського парламенту розповіла про плани щодо євроінтеграції на поточний рік.

"Віце-прем'єр-міністр розповіла про плани щодо євроінтеграції на цей рік. Наразі пріоритетом є ефективна співпраця між парламентом і урядом у виконанні Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію. Вона базується на урядовому плані дій з виконання Угоди і містить 57 пріоритетних законопроектів, з яких 4 вже прийняті в цілому, а 7 - в першому читанні", - повідомляє служба віце-прем'єра за підсумками зустрічі.

На переконання І.Климпуш-Цинцадзе, такий темп від початку року вселяє оптимізм на продовження плідної співпраці між усіма сторонами процесу.

У службі віце-прем'єра вказали, що цей візит європарламентарів проходить у рамках підготовки групою депутатів звіту про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який буде представлений у Європарламенті восени цього року.

Крім євроінтеграційних пріоритетів, І.Климпуш-Цинцадзе розповіла євродепутатам про основні реформи, що відбуваються в Україні.

Представники ЄП поцікавилися, чи може після виборів 2019 року з'явитися загроза євроінтеграційній політиці України з боку популістських сил і як процес зближення з ЄС сприймається в регіонах. Віце-прем'єр погодилася, що з наближенням виборів активізуються популісти, які часто маніпулюють даними й дезінформують населення, до того ж це посилюється російською пропагандою. Тому уряд реалізує програму інформування населення про євроінтеграцію.

Співрозмовники також обговорили європейську політику, зокрема, питання прокладки газопроводу "Північний потік-2". "Погоджуючись на цей проект, Європа не посилить свою енергетичну незалежність, а навпаки. Не можна сподіватися, що Росія дотримуватиметься своїх обіцянок після її дій в Україні та останніх подій у Великій Британії", - зазначила І.Климпуш-Цинцадзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА