15:32 09.04.2018

В ЄС підтвердили своє переконання, що за хіматакою в сирійській Думі стоїть Дамаск

1 хв читати
В ЄС підтвердили своє переконання, що за хіматакою в сирійській Думі стоїть Дамаск

 Європейська зовнішньополітична служба (ЄЗС), що випустила напередодні заяву про хімічну атаку в сирійській Думі, спиралася на кілька джерел, заявила Майя Коцьянчич, офіційний представник глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.

"Всі разом вони привели нас до переконання, що всі деталі, якими ми володіємо, свідчать про те, що сирійський режим несе відповідальність за хімічну атаку", - сказала прес-секретар в понеділок на брифінгу у Брюсселі.

"Ось чому ми дуже чітко заявили про це в комюніке офіційного представника і знову зазначили нашу позицію щодо атак з використанням хімічної зброї і щодо ситуації в цілому", - пояснила М.Коцьянчич твердження ЄЗС про те, що хімічну атаку в Гуті провела сирійська урядова сторона.

У поширеному напередодні комюніке офіційного представника ЄЗС йщлося, що "повідомлення з міста Дума, яке перебуває в облозі і під бомбовими ударами з боку сил режиму та його союзників, свідчать про загибель великої кількості цивільних осіб вчора ввечері, включаючи сім'ї, які загинули в сховищах, де вони переховувалися. Дані свідчать про ще одну хімічну атаку з боку режиму".

У суботу сирійські опозиціонери заявили, що Дамаск, можливо, застосував хімічну зброю в місті Дума (Східна Гута). Влада Сирії називає такі звинувачення брехнею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА