14:10 24.04.2018

Немиря: Залишається незрозумілим, як імплементація закону про деокупацію позначиться на переселенцях

2 хв читати
Немиря: Залишається незрозумілим, як імплементація закону про деокупацію позначиться на переселенцях

Голова комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря очікує роз'яснень, як імплементація закону про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованому Донбасі позначиться на внутрішньо переміщених особах.

"Існує дуже велика неясність, і вона не зменшується, які будуть наслідки в практичному сенсі початку дії та імплементації так званого закону про реінтеграцію", - заявив Г.Немиря під час круглого столу у вівторок у Києві.

"Як ця ООС (операція об'єднаних сил - ІФ) реально працюватиме, що це означатиме для внутрішньо переміщених осіб. Чи продовжить СБУ надавати в рамках ООС списки, на підставі яких буде припинено виплати пенсій, чи що буде?", - додав він.

На думку парламентарія, це питання потребує ясності, зокрема, у вигляді підзаконних актів.

Голова комітету вважає, що необхідно ухвалити законопроект №6692 про здійснення соціальних виплат і виплат пенсій внутрішньо переміщеним особам.

При цьому він наголосив на необхідності відновити повною мірою їхні політичні права. "Коли ми говоримо, що троє виборів поспіль більшість із вимушених переселенців не мали можливості проголосувати, зокрема й на місцевих виборах, то про яку реінтеграцію ми можемо говорити в принципі, коли фактично громадяни України не беруть участі у виборах?" - сказав Г.Немиря.

Політик зазначив також, що необхідно скасувати або внести зміни до постанов Кабінету Міністрів, які суперечать базовим законам про свободи та права внутрішньо переміщених осіб, Конституції України та порушують права, зокрема, на свободу пересування.

Крім того, на думку Г.Немирі, слід удосконалити процедуру оформлення документів, порядок перетину лінії зіткнення внутрішньо переміщеними особами, а також поліпшити обладнання контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА