18:23 04.05.2018

Порошенко ветував новий закон про дипслужбу

2 хв читати
Порошенко ветував новий закон про дипслужбу

Президент України Петро Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон "Про дипломатичну службу".

Як повідомляється на сайті українського парламенту, відповідний законопроект (№7322) 4 травня 2018 року президент повернув зі своїми пропозиціями.

Водночас самі пропозиції президента до проекту закону на сайті Ради наразі відсутні.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала відповідний законопроект №7322 у першому читанні 7 грудня 2017 року, а в другому і в цілому - 5 квітня 2018 року.

Як це передбачено і нинішнім законодавством, послів, представників України і глав місій при міжнародних організаціях призначатиме і звільнятиме президент України за поданням міністра закордонних справ. Однак МЗС зобов'язаний буде провести консультації у профільному комітеті Верховної Ради перед внесенням президенту подання про призначення посла або глави місії при міжнародній організації.

Згідно із законопроектом, порядок ротації дипломатів визначатиме МЗС, проте вона є обов'язковою умовою проходження дипломатичної служби. Терміни довгострокових відряджень дипломатів становитимуть до чотирьох років у країнах із нормальним кліматом і стабільною безпекою і до трьох років у державах зі складними кліматичними умовами або складною ситуацією з безпекою. При цьому законопроект передбачає, що час між довгостроковими відрядженнями має становити 2-4 роки. Дипломати можуть відмовитися від ротації певну кількість разів і в прописаних законом випадках.

Документ передбачає, що дипломатичні посади в органах дипслужби поділяються на три категорії - "А", "Б" і "В" - залежно від порядку призначення, характеру і обсягу повноважень.

Закон вступить у силу через шістьох місяців після його публікації, а чинний закон "Про дипломатичну службу" втратить силу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА