17:51 18.05.2018

Парубій направив у регламентний комітет подання генпрокурора щодо недоторканності нардепа Пономарьова

2 хв читати
Парубій направив у регламентний комітет подання генпрокурора щодо недоторканності нардепа Пономарьова

До Верховної Ради надійшло подання генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова, повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"А.Парубій підтвердив надходження до парламенту подання Генеральної прокуратури щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича (член фракції "Опозиційний блок") та Пономарьова Олександра Сергійовича, група "Воля народу", – інформує прес-служба Верховної Ради в п'ятницю.

Спікер також зазначив, що направив ці подання в профільний комітет.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 18 травня, стало відомо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи "Воля народи" О.Пономарьова.

За інформацією прес-секретаря генпрокурора, О.Пономарьова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів та технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, а також умисному перешкоджанні здійсненню журналістом законної професійної діяльності.

7 лютого 2018 року інтернет-видання "Цензор.НЕТ" повідомило, що нардеп із депутатської групи "Воля народу" Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив з рук і забрав мобільний телефон в їхнього парламентського кореспондента.

За інформацією видання, кореспондент знімав на телефон відео розмови О.Пономарьова з колегою з фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим на підвищених тонах. Зйомці перешкоджала помічниця О.Пономарьова, намагаючись перекрити огляд об'єктива камери. Пізніше Пономарьов почав обзивати журналістів "журналюгами" і вихопив мобільний телефон з рук кореспондента "Цензор.НЕТ". Потім нардеп вихопив ще один мобільний телефон у іншого журналіста і поклав його собі в кишеню. Пономарьов почав звинувачувати журналістів у провокації, а також звернувся до охорони ВР з вимогою вигнати журналістів із будівлі парламенту. Після суперечок із журналістами парламентарій вийняв зі своєї кишені обидва телефони і повернув їх кореспондентам.

Того ж дня прокуратура м.Києва розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом О.Пономарьовим професійній діяльності журналістів за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Стосовно нардепа С.Дунаєва, 15 травня генпрокурор підписав подання на надання згоди парламенту на притягнення його до кримінальної відповідальності. Досудове розслідування здійснює НАБУ під процесуальним керівництвом САП за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА