12:13 21.05.2018

Розгляд і ухвалення законопроекту про антикорупційний суд має стати ключовим питанням ВР цього тижня - Парубій

2 хв читати
Розгляд і ухвалення законопроекту про антикорупційний суд має стати ключовим питанням ВР цього тижня - Парубій

Ключовим питанням роботи Верховної Ради на поточному пленарному тижні буде ухвалення законопроекту про Вищий антикорупційний суд, підкреслює голова парламенту Андрій Парубій.

"Ключовим питанням нашої роботи повинен бути закон про антикорупційний суд. Ми знаємо, як довго тривала робота з підготовки цього закону... Часу для дискусій було достатньо, і, на моє переконання, потрібно переходити до ухвалення рішення", - заявив він на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок у Києві.

За словами Парубія, до другого читання законопроекту подано майже 2 тис. поправок, і для їх розгляду може знадобитися 2 або більше днів.

Він нагадав, що в понеділок о 15:00 має відбутися засідання профільного комітету з питань правової політики і правосуддя. При цьому спікер підкреслив важливість участі в засіданні комітету його членів.

А.Парубій нагадав, що більшість позицій щодо тексту законопроекту узгоджено з Міжнародним валютним фондом, дискусії залишилися щодо положень стосовно повноважень громадської ради міжнародних експертів.

Спікер висловив надію, що на вечірньому засіданні Верховної Ради у вівторок депутати розглянуть законопроекту про Вищий антикорупційний суд в другому читанні і в четвер вдасться вийти на голосування за документ в цілому.

Разом з тим він додав, що у вівторок на ранковому пленарному засіданні Верховна Рада розгляне законопроекти в сфері аграрної політики, а також, можливо, у сфері національної безпеки і оборони.

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов підтримав спікера парламенту, також підкресливши, що головне завдання на цьому тижні у Верховної Ради – ухвалити законопроект про антикорупційний суд.

"Найбільш важливе завдання - це розгляд законопроект про антикорупційний суд України. Створена в головному комітеті робоча група працювала над законопроектом дуже докладно і системно. За головним дискусійним питанням вже знайдена спільна редакція. І, незважаючи на противагу скептиків, позиція президента України перемогла - антикорупційний суд буде створено, і закон про нього не буде суперечити Конституції і не обмежуватиме наш суверенітет", - підкреслив А.Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА