16:09 29.06.2018

Лідери ЄС вбачають найефективніше вирішення проблеми мігрантів у підтримці економічного розвитку Африки

1 хв читати
Лідери ЄС вбачають найефективніше вирішення проблеми мігрантів у підтримці економічного розвитку Африки

 Партнерство з Африкою з метою соціально-економічного розвитку країн континенту є найефективнішим засобом вирішення проблеми нелегальної міграції, заявили європейські лідери у висновках саміту ЄС, що відбувається у Брюсселі.

"Європейський Союз та його держави-члени мають показати себе на висоті цього виклику. Ми повинні довести масштаб і якість нашої співпраці з Африкою до нового рівня. Це потребує не лише збільшеного фінансування для розвитку, а й заходів щодо створення нового сприятливого середовища для значного збільшення приватних інвестицій, і африканських, і європейських", - ідеться в постанові Євроради.

У документі наголошується на необхідності приділити особливу увагу освіті, охороні здоров'я, інфраструктурам, інноваціям, здоровому управлінню та створенню умов для самостійності жінок.

"Африка - наш сусід, і це має виражатися у збільшенні обмінів і контактів між населенням двох континентів на всіх рівнях громадянського суспільства. Співпраця між Європейським Союзом і Африканським союзом є важливим елементом наших відносин", - зазначено у висновках саміту ЄС.

Єврорада вважає, що ці відносини мають підтримуватися і ще більше розвиватися.

Глави держав і урядів також визнали за необхідне, щоб у рамках майбутнього довгострокового фінансового плану ЄС було передбачено "гнучкі інструменти", що дозволяють швидку процедуру надання коштів на боротьбу проти нелегальної міграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА