14:23 18.07.2018

У ЄС схвалили санкції проти 6 осіб, причетних до будівництва Керченського мосту

1 хв читати

Європейський Союз прийняв рішення про введення індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Хороші новини з Брюсселя! У розвиток наших домовленостей на саміті Україна-ЄС посли держав-членів ЄС прийняли рішення про введення індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту", - написав П.Порошенко в середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами президента, введення даних персональних санкцій "свідчить про невідворотність покарання для будь-яких фізичних або юридичних осіб, які мали, мають або матимуть відношення до дій, пов'язаних зі спробою анексії і тимчасової окупації українського Криму".

П.Порошенко подякував європейським союзникам за солідарність і підтримку України у протидії російському агресору

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав внести осіб, причетних до масових порушень прав людини в анексованому Криму та причетних до будівництва Керченського мосту, до списку санкцій.

У свою чергу глава представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що ЄС вивчить пропозицію внести осіб, причетних будівництва Керченського мосту, до списку санкцій.

Рада ЄС 18 червня продовжила дію санкції у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією до 23 червня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА