17:36 20.07.2018

Посол США в Україні очікує правосуддя в справі про вбивство Шеремета

2 хв читати

Посол США в Україні Марі Йованович очікує якнайшвидшого завершення розслідування вбивства журналіста інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета, який загинув два роки тому, і притягнення винних до відповідальності.

"Сьогодні вранці українці вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета в другу річницю вбивства. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли буде здійснене правосуддя для сім'ї Павла, його друзів та українського народу", - наводять слова М.Йованович на сторінці посольства у Twitter у п'ятницю.

Раніше М.Йованович прийшла до місця загибелі П.Шеремета в центрі Києва на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7:45 у центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Через рік директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, спираючись на низку чинників, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста П.Шеремета та деяких українських високопоставлених офіцерів.

9 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що розслідування вбивства П.Шеремета просуватиметься активніше після отримання "зачіпки" для слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА