13:05 21.08.2018

Справа Манафорта на відносинах США й України не позначиться - посол Чалий

2 хв читати
Справа Манафорта на відносинах США й України не позначиться - посол Чалий

Справа стосовно колишнього керівника передвиборного штабу президента США Пола Манафорта не відіб'ється на українсько-американських відносинах, переконаний посол України в США Валерій Чалий.

"Як це впливає на наші двосторонні відносини? Я буду з вами відкритим: якщо ми, наші політики, які не пробуватимуть використовувати Вашингтон як майданчик для своїх політичних боїв із використанням цієї тематики, то воно ніяк негативно не вплине", - сказав Чалий на прес-конференції у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання, чи вплине негативно "справа Манафорта" на двосторонні відносини між Україною й США.

Він також наголосив, що, якщо політтехнологи захочуть погратися на цій темі, "я попереджаю, що можете потрапити під дуже серйозну атаку, принаймні з боку засобів масової інформації".

В.Чалий зауважив, що "справа Манафорта" - це внутрішня справа Сполучених Штатів Америки.

"Що стосується процесів, які відбуваються у Сполучених Штатах, різних судових процесів, втручання Росії у вибори - це внутрішня політика США. Я, як посол, туди не втручаюся. Ми моніторимо, відстежуємо ситуацію", - сказав дипломат.

Як повідомлялося, стосовно П.Манафорта порушено дві справи, які розглядаються у федеральному окружному суді Олександрії (штат Вірджинія) і в окружному суді столичного округу Колумбія.

П.Манафорта, зокрема, обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму понад $30 млн у період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича, які він нібито відмивав через офшори. Сторона обвинувачення наполягає на тому, що в 2006 році прибутки П.Манафорта становили мільйони доларів, які він отримував від уряду України та українських олігархів. Гроші було направлено П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того як екс-глава України в 2014 році покинув країну, статки П.Манафорта різко впали, зазначала британська газета "Гардіан"

Обвинувачення на адресу П.Манафорта висунули в рамках розслідування спецпрокурора Р.Мюллер стосовно можливого втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА