10:45 24.09.2018

Берлусконі висловив бажання брати участь у виборах до Європарламенту

2 хв читати
Берлусконі висловив бажання брати участь у виборах до Європарламенту

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив про те, що він розглядає можливість участі у виборах до Європарламенту, передає в понеділок агентство АНСА.

"Я думаю про те, щоб балотуватися на виборах до Європарламенту. Мене всі про це просять", - сказав С.Берлусконі, перебуваючи в італійській комуні Фьюджи.

"Якщо ми хочемо врятувати Італію, потрібно робити серйозні вчинки", - додав він.

Також на заході в комуні Фьюджи, організованому головою Європарламенту Антоніо Таяні, С.Берлусконі виступив з критикою на адресу чинного уряду Італії.

"Цей уряд, і особливо" П'ять зірок "- вороги свободи", - заявив С.Берлусконі.

"Є дві команди, одна - це" Ліга ", у якій програма на 95% написана нами. І інша, "П'ять зірок", яка виявилася гіршою, ніж ми уявляли, гіршою, ніж ліві, ворог підприємств та інфраструктури, прибічник націоналізації" , - додав він.

На виборах в Італії в березні цього року, віце-прем'єр Італії і лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні виступав з партією "Вперед, Італія" С.Берлусконі в єдиній коаліції, проте пізніше М.Сальвіні сформував уряд з лідером критикованого С. Берлусконі руху "П'ять зірок" Луїджі ді Майо.

У травні міланський суд дозволив С.Берлусконі балотуватися на виборах. С.Берлусконі кілька років тому був позбавлений цього права після того, як був визнаний винним у фінансових махінаціях. Через це він не міг брати участі у парламентських виборах, що відбулися цього року в Італії в березні.

Вибори до Європарламенту відбудуться наприкінці травня 2019 року. На європейському рівні партія "Вперед, Італія" традиційно входила до правоцентристської "Європейської народної партії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА