15:42 20.10.2018

Росія здійснює втручання в американські вибори в соцмережах через механізми, створені стартапами в США

2 хв читати
Росія здійснює втручання в американські вибори в соцмережах через механізми, створені стартапами в США

Втручання в американські вибори Росія здійснює з використанням механізмів, створених у рамках приватних економічних проектів у США, повідомляє в суботу агентство "Блумберг".

Зокрема, йдеться про стартап IFTTT Inc., який уможливив одночасне поширення однакових повідомлень у кількох соцмережах.

"Дані, які оприлюднило цього тижня керівництво Twitter, засвідчили, що сотні акаунтів, ймовірно, пов'язані з Росією, діяли через механізми IFTTT Inc.", – повідомляє агентство.

Подібні дії переважно належать до 2017 року, а також до першої половини цього року і, ймовірно, були націлені на те, щоб приховати джерело поширення повідомлень, а саме – з Росії, наголошує "Блумберг".

"Заснований в Сан-Франциско стартап IFTTT Inc. дав змогу людям з'єднувати кілька додатків і потім автоматично розміщувати контент у декількох соцмережах", – пише агентство.

За словами співзасновника IFTTT Inc. Ліндена Тіббетса, в стартапі "проводять активну роботу і розглядають дані, отримані від Twitter, маючи намір звести до мінімуму подібні зловживання системою".

Минулої п'ятниці Мін'юст США знову торкнувся теми передбачуваного втручання РФ у вибори США.

У міністерстві звинуватили громадянку РФ в організації та фінансуванні змови з метою втручання у вибори США 2016 року і в заплановані на 6 листопада 2018 року проміжні вибори.

За даними міністерства, обвинувачену жінку звуть Олена Хусяйнова (Elena Khusyaynova), їй 44 роки, вона з Санкт-Петербурга.

Пізніше президент США Дональд Трамп заявив, що росіянка не має причетності до його виборчої кампанії.

"Це не має причетеності до моєї виборчої кампанії. Всі хакери і всі, про кого ви говорите, не належать до моєї кампанії", – зазначив Д.Трамп, виступаючи перед журналістами в Аризоні.

6 листопада у США пройдуть проміжні вибори в конгрес, під час яких буде переобрано всіх членів Палати Представників Конгресу США, значну частину сенаторів, а також губернаторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА