11:18 24.10.2018

Чубаров заявляє про неприпустимість роботи українсько-російської рибкоміссії, що засідає в Києві, та вимагає від СБУ видворити з України голову російської делегації

2 хв читати
Чубаров заявляє про неприпустимість роботи українсько-російської рибкоміссії, що засідає в Києві, та вимагає від СБУ видворити з України голову російської делегації

Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка", голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі в Києві заявив про неприпустимість таких переговорів, а також зажадав від СБУ негайно видворити з України голову російської делегації, який незаконно відвідував тимчасово окупований Росією Крим.

"Ай да Рефат-ага! На переговорах із РФ про розподіл рибних квот в Азовському морі зробив заяву про необхідність негайного видворення голови делегації РФ, який був в окупованому Криму... - з вимогою до представника СБУ, який є в делегації України, негайно вжити відповідних заходи", - написав у середу вранці керівник громадської організації "Майдан закордонний справ" Андрій Клименко.

У свою чергу нардеп Сергій Висоцький (фракція "Народний фронт"), який також відвідав засідання рибкоміссії повідомив, що зусиллями парламентаріїв "засідання комісії зірвано".

"Заїхав на "рибну комісію". Тут є ще Рефат Чубаров. Це ганьба. Голова "російської делегації" представник рибгоспу Росії Рульов незаконно в'їхав на територію Криму в аеропорт Сімферополь. І це не заважає нашим представникам сидіти за одним столом з цією людиною. Наразі нашими зусиллями засідання комісії зірвано. Вимагаємо від усіх державних органів відкликати своїх представників у ній і припинити цю ганьбу", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні Р.Чубаров оприлюднив в соцмережі пост, в якому заявив про неприпустимість проведення українською стороною переговорів із російською делегацією в умовах анексії Росією Криму та агресивних дій її силовиків в Азовському морі та закликав колег-парламентаріїв прибути до готелю, де відбуваються засідання згаданої комісії.

"...знаю одне: не можна сідати за стіл переговорів із громадянами Росії, які відвідують у порушення чинного законодавства тимчасово окупований Крим, які розпоряджаються злочинно захопленим майном українських риболовних господарств, що діяли у Криму до російської окупації, сором'язливо уникати у своїх виступах майже назви Криму, прилюдно звертатися до членів російської делегації не менш як "дорогие друзья", - писав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

На його переконання, тим більше не можна домовлятися з росіянами про будь-які умови спільного використання рибних запасів Азовського моря в умовах "тотального силового нахабства та агресії", які щодня демонструються російськими військовими кораблями на Азовському та Чорному морях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА