17:54 05.11.2018

До задекларованих Порошенком надходжень від ОВДП входять початкові вкладення і дохід за ставкою 3,35% - юрист

2 хв читати
До задекларованих Порошенком надходжень від ОВДП входять початкові вкладення і дохід за ставкою 3,35% - юрист

ЗМІ суттєво завищили суму прибутку, який президент України Петро Порошенко отримав від придбання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), оскільки реальний дохід є різницею між сумами спочатку вкладених і повернутих коштів, пояснив радник юридичної фірми Avellum, яка представляє інтереси П.Порошенка, Вадим Медведєв.

"Згідно з чинним законодавством, у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані як дохід відображається вся сума погашення, зокрема повернення суми вкладених коштів", - ідеться в його коментарі на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Це означає, що задекларований дохід є насамперед поверненням вкладених коштів, залучених бюджетом, а не є збільшенням статків фізичної особи. Фактична дохідність операцій із валютними ОВДП дорівнює ринковій ставці в розмірі 3,35% річних", - додав юрист.

За його словами, у випадку П.Порошенка, судячи з відомостей у повідомленні про зміни в майновому стані, 28 млн грн, про які йшлося у ЗМІ, були просто поверненням залучених коштів, а не прибутком.

"Імовірно, може йтися про тисячі гривень прибутку, але ніяк не про мільйони. ЗМІ, водночас, не звернули уваги на інший аспект - за рахунок власних коштів П.Порошенка державний бюджет прокредитовано в розмірі понад 100 млн грн", - зазначив радник Avellum.

Він наголосив, що кредитувати державу шляхом придбання ОВДП може на рівних для всіх умовах будь-яка особа, здійснюючи ці операції через професійних торгівців цінними паперами, зокрема через комерційні банки.

В.Медведєв додав, що загальний обсяг залучених від населення в ОВДП коштів із 2017 року зріс більше ніж у 10 разів і становить близько $1,5 млрд, і держава проводить кампанію з залучення коштів фізосіб, заохочуючи громадян розміщувати кошти в держоблігації та підтримуючи в такий спосіб економіку та бюджет України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА