10:51 07.11.2018

Демократи отримали більшість у палаті представників США

2 хв читати
Демократи отримали більшість у палаті представників США

Демократична партія США забезпечила собі більшість у нижній палаті американського Конгресу, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на результати підрахунку голосів.

За підсумками проміжних виборів демократам уже вдалося отримати в палаті представників необхідний мінімум у 218 із 435 місць. У республіканців поки що 192 місця. Отже, нижня палата Конгресу тепер перейде під контроль демократів. У низці штатів підрахунок голосів ще не завершено.

Раніше повідомлялося, що республіканцям вдалося гарантувати більшість у верхній палаті Конгресу США - сенаті.

Президент США Дональд Трамп раніше відреагував на попередні підсумки виборів, назвавши їх виключно успішними. "Грандіозний успіх досягнутий сьогодні ввечері! Спасибі всім", - написав він у своєму Twitter.

Під час проміжних виборів, названих так через те, що вони проводяться в середині президентського терміну, обиралися всі 435 членів палати представників і 35 зі 100 сенаторів, а також частина губернаторів.

Експерти зазначали, що в тому разі, якщо демократам вдасться отримати більшість хоча б в одній із палат Конгресу, це дасть змогу їм обмежувати політичні повноваження президента-республіканця Дональда Трампа, не даючи хід багатьом його проектам. Конгресмени-демократи зможуть блокувати або припиняти деякі ініціативи Д.Трампа, наприклад, із будівництва стіни на кордоні США та Мексики, оскільки для реалізації таких планів необхідне схвалення Конгресу.

На думку спостерігачів, ці вибори - індикатор ставлення американців до нинішнього президента, чиї ініціативи сприймаються часто неоднозначно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА