17:12 15.11.2018

Серед британських консерваторів зріє бунт проти прем'єра

2 хв читати
Серед британських консерваторів зріє бунт проти прем'єра

Члени Консервативної партії направляють листи, в яких заявляють про недовіру лідерові консерваторів - прем'єр-міністру Великобританії Терезі Мей, до комітету, відповідального за вибір лідера партії, повідомляють у четвер британські ЗМІ.

Так, лист про недовіру Т.Мей як до лідера партії вже написав впливовий член Консервативної партії Джейкоб Ріс-Могг.

"Відповідно до правил і процедур Консервативної партії і комітету 1922 - це офіційний лист про недовіру лідерові партії високоповажній Терезі Мей", - йдеться в листі, який цитує газета "Гардіан".

У листі Дж.Ріс-Могг критикує проект угоди Терези Мей щодо Brexit, розповідаючи, що він виявився "гіршим, ніж очікувалося".

Дж.Ріс-Могг очолює дослідницьку групу European Research Group (ERG), в яку, за даними ЗМІ, входять близько 60 членів Консервативної партії. Члени цієї дослідницької групи, стверджують ЗМІ, є прибічниками радикального Brexit.

Той факт, що до комітету написав Дж.Ріс-Могг, ймовірно, підштовхне й інших членів консервативної партії до того, щоб заявити про недовіру прем'єру, пише агентство "Ассошіейтед прес". Зокрема, його можуть підтримати члени European Research Group.

Згідно з правилами правлячої Консервативної партії, для того, щоб ініціювати голосування за висловлення недовіри лідеру партії, 15% членів Консервативної партії в парламенті, лідером якої є Т.Мей, мають написати листа голові комітету 1 922 Грему Брейді.

На сьогодні 15% членів Консервативної партії в парламенті - це 48 осіб.

Потім комітет розглядає пропозиції, що надійшли у листах, і вирішує, проводити чи не проводити голосування. У ньому візьмуть участь усі члени парламенту від Консервативної партії. Для того щоб залишитися лідером партії, Т.Мей потрібно буде набрати просту більшість голосів.

Лист до відповідного комітету подав не лише Дж.Ріс-Могг, а й інші члени Консервативної партії. Їхня точна кількість невідома, але ЗМІ зазначають, що листів наразі недостатньо для обговорення голосування про недовіру.

Дж.Ріс-Могг, виступаючи перед журналістами, зазначив, що противникам Т.Мей вдасться набрати необхідні 48 листів, але, можливо, не за один день.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА