12:44 23.11.2018

ЄС надалі підтримуватиму Україну в реформуванні сфери юстиції

2 хв читати
ЄС надалі підтримуватиму Україну в реформуванні сфери юстиції

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС), яка відбирає суддів до новостворених судів та здійснює кваліфоцінювання діючих суддів, працює під тиском, зазначає голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Під час презентації звіту міжнародних експертів про відбір та оцінювання суддів в Україні в п'ятницю в Києві Х.Мінгареллі зазначив, що ЄС узяв на себе зобов'язання всіляко підтримувати реформування сектора юстиції в Україні, а судова реформа є пріоритетною серед цілей і завдань, визначених в угоді про асоціацію.

"Українські учасники, процес відбору суддів, Сергій Козьяков (голова ВККС - ІФ), інші учасники комісії перебувають під значним тиском, тому ми готові продовжувати надавати їм підтримку, ділитися досвідом у вирішенні складних питань", - сказав голова Представництва ЄС.

Він наголосив, що поліпшення в судовій системі України сприятимуть залученню інвестицій та встановленню довіри українських громадян до судової гілки влади.

За словами Х.Мінгареллі, опитування щодо довіри українців до судової влади все ще показують низький результат, "але ситуація все-таки дещо покращилася".

Водночас посол ЄС зазначив, що на шляху реформування судової системи в Україні "мають місце певні помилки".

"Наше головне завдання - зробити так, щоб процедура відбору (суддів - ІФ) не викликала сумнівів ні в кого: ні у громадянського суспільства, ні у представників влади, ні у народу. Лише таким чином ми зможемо досягти поставленої мети", - резюмував Х.Мінгареллі.

Він також наголосив, що каменем спотикання відбору суддів є "перевірка доброчесності та дотримання кандидатами стандартів професійної етики".

Голова Представництва ЄС вважає, що в процесі відбору суддів необхідно вдосконалити взаємодію ВККС і Громадської ради доброчесності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА