14:57 27.11.2018

Воєнний стан неможливо запровадити в Криму, оскільки Київ не контролює там територію і людей - Сироїд

2 хв читати
Воєнний стан неможливо запровадити в Криму, оскільки Київ не контролює там територію і людей - Сироїд

Воєнний стан не може застосовуватися в окупованому Росією Криму, де вже діє режим тимчасово окупованої території, яку Київ нині не контролює, пояснила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

"Стосовно воєнного стану для Криму. У Криму вже діє окремий режим - режим тимчасово окупованої території, визначений законом", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Віце-спікер пояснила, що цей режим означає, що на тимчасово окупованій території не діють органи державної влади України та заборонена взаємодія з окупаційною адміністрацією.

"Режим воєнного стану не може застосовуватись там, де держава не контролює територію і людей", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 26 листопада Верховна Рада затвердила запровадження воєнного стану у низці областей України, оголошене указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб.

Згідно з озвученими правками, воєнний стан запроваджується в областях, що межують із Росією та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, а також в Донецькій та Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

Криму в цьому переліку не було.

Крім того, поки що не ясно, з якого часу і числа його запроваджують, оскільки в першому варіанті президентського указу значилося: з 14:00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко у своєму телезверненні заявив, що прийняв рішення про те, що дату запровадження воєнного стану буде скориговано - 9:00 28 листопада 2018 року. Фінальний текст указу, за який проголосував парламент, поки що не опубліковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА