13:33 04.12.2018

Комітет ВР чекає на Клімкіна і пакет документів МЗС щодо законопроекту про припинення Великого договору з РФ - Гопко

2 хв читати
Комітет ВР чекає на Клімкіна і пакет документів МЗС щодо законопроекту про припинення Великого договору з РФ - Гопко

 Комітет Верховної Ради у закордонних справах відкриє шлях для розгляду парламентом законопроекту про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією після отримання відповідних документів від Міністерства закордонних справ України та спілкування з главою МЗС Павлом Клімкіним.

"Парламент може розглядати це питання в четвер, якщо комітет отримає весь пакет документів від Міністерства закордонних справ і буде міністр на комітеті з усіма поясненнями не лише щодо цього договору, а взагалі", - сказала голова комітету Ганна Гопко журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

Вона зазначила, що комітет, зокрема, просить МЗС надати копію ноти, яку Київ направив Росії у зв'язку з наміром припинити дію договору про дружбу.

"Якщо Путін отримав якийсь документ від українського МЗС, ноту про припинення, чому цю ноту не може отримати голова комітету і члени комітету - представники різних фракцій?", - сказала Г.Гопко.

Згідно з регламентом, для розгляду Верховною Радою законопроекту має бути висновок головного комітету. Для законопроекту про припинення дії договору з РФ це комітет у закордонних справах.

3 грудня президент України Петро Порошенко вніс проект закону, в якому пропонує припинити дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією з 1 квітня 2019 року.

"Припинити з 1 квітня 2019 р. дію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією, учиненого 31 травня 1997 р. в Києві та ратифікованого Верховною Радою України від 14 січня 1998 р. відповідно до статті 40 договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією", - йдеться в законопроекті №0206.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА