19:31 11.12.2018

Суд частково задовольнив позов Розенблата до директора НАБУ і нардепа Лещенка щодо оприлюднення відомостей про Манафорта

2 хв читати
Суд частково задовольнив позов Розенблата до директора НАБУ і нардепа Лещенка щодо оприлюднення відомостей про Манафорта

Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив адміністративний позов народного депутата (позафракційного) Борислава Розенблата стосовно директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника і народного депутата (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергія Лещенка щодо розголошення та поширення інформації про Пола Манафорта - керівника передвиборного штабу на той час кандидата в президенти США Дональда Трампа.

"Окружний адміністративний суд Києва вирішив адміністративний позов народного депутата України Розенблата Борислава Соломоновича (...) задовольнити частково", - зазначається в рішенні суду від 11 грудня, фотокопію якого агентству "Інтерфакс-Україна" надав адвокат Б.Розенблата Олексій Шевчук.

У рішенні, зокрема, зазначено: "Визнати протиправними дії директора Національного антикорупційного бюро України Ситника Артема Сергійовича (...) щодо розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорт, глави штабу (на момент скоєння протиправних дій) кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Пола Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком вручання в виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна".

Крім того, суд визнав протиправними дії народного депутата С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта, що також мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом Б.Розенблата щодо директора НАБУ А.Ситника і народного депутата С.Лещенко.

Позивач просив суд визнати протиправними дії А.Ситника про розголошення та поширення інформації про П.Манафорта - щодо наявності прізвища та підписів П.Манафорта у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів у матеріалах досудового розслідування. Крім того, Б.Розенблат просив визнати протиправними дії С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА