21:01 11.12.2018

СЗР України ініціювала вихід з Угоди про співробітництво розвідслужб СНД

2 хв читати
СЗР України ініціювала вихід з Угоди про співробітництво розвідслужб СНД

Служба зовнішньої розвідки України (СЗР) у виконання доручення президента України розпочала процедуру виходу з Угоди про принципи та основні напрями співпраці органів безпеки і розвідувальних служб країн-учасниць СНД у сфері розвідувальної діяльності з 1992 року.

"Участь української розвідки у цьому договорі разом з російськими спецслужбами є абсурдною, враховуючи збройну агресію РФ проти України, яка триває вже п'ятий рік. Української розвідці достовірно відомо, що російські спецслужби ще в 2014 році направили потужний ресурс для недопущення виходу України з орбіти впливу Кремля. Усе зрозуміліше стає те, що відповідна масштабна операція здійснювалася спецслужбами РФ в Україні задовго до відкритого збройного нападу на нашу державу в 2014 році", - повідомляється на офіційному сайті СЗР у вівторок.

У повідомленні наголошується, що про ворожу налаштованість спецслужб РФ до України 9 грудня 2018 року відкрито заявив глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін в своєму інтерв'ю телеканалу "Россия 1".

Також у СЗР зазначають, що російські спецслужби поширили свою розвідувально-підривну діяльність і на країни-члени НАТО, про що свідчать гучні шпигунські скандали за участю спецслужб РФ, що трапилися останнім часом у деяких західних країнах. "СВР України разом зі своїми партнерами з Євроатлантичного розвідувального співтовариства і надалі продовжить активну роботу, спрямовану на виявлення і нейтралізацію деструктивної діяльності російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА