18:24 31.01.2019

Україна не дасть змоги Росії використовувати вірян у своїх іграх

1 хв читати
Україна не дасть змоги Росії використовувати вірян у своїх іграх

 Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила занепокоєння заявами представників Росії про утиск свободи віросповідання в Україні та заявила, що не дасть змоги Кремлю використовувати українських вірян у своїх іграх.

"Дуже тривожні висловлювання Кремля та Російської православної церкви. Минулого разу, коли В.Путін вирішив "захистити" українських громадян, він розпочав військове вторгнення в Україну. Свобода віросповідання повністю поважається в Україні. Ми не дамо змоги Росії використовувати вірян у своїх іграх", - написала І.Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

Раніше цього дня російські ЗМІ повідомили, що президент РФ Володимир Путін назвав створення Православної церкви України "проектом, який не має стосунку до віри, а наскрізь фальшивий і пов'язаний із боротьбою за владу". За словами президента РФ, влада Росії не втручається до церковних справ, зокрема - в "сусідній суверенній країні", проте готова захищати свободу віросповідання.

У свою чергу настоятель Російської православної церкви патріарх Кирило закликав вірян в Україні "не піддаватися спокусам", очевидно маючи на увазі перехід громад до Православної церкви України. Глава РПЦ сподівається "помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви, який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ'я".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА