09:47 07.03.2019

Посол України в США закликав керівництво Google виправити в Google Maps некоректне зображення території Криму як частини РФ

2 хв читати
Посол України в США закликав керівництво Google виправити в Google Maps некоректне зображення території Криму як частини РФ

Посол України в США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google щодо виправлення некоректного зображення українського Криму як частини Російської Федерації на деяких картах сервісу Google Maps.

"В офіційному листі посол зазначив чітку позицію щодо неприпустимості залучення всесвітньо відомої корпорації та пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде у світі, поширюючи дезінформацію, фейки та пропаганду, як у випадку з зображенням Криму на картах", - повідомляється на сторінці посольства України в США в соцмережі Facebook.

Згідно з інформацією, В.Чалий зазначив, що ситуація, яка склалася з некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій і незмінній позиції адміністрації США, Конгресу США і ООН: "Зокрема, у Кримській декларації держсекретар США Майкл Помпео наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають спробу Росії анексувати Крим".

Посол також відзначив продовження президентом США Дональдом Трампом надзвичайного стану, згідно з яким діють санкції проти РФ у зв'язку з окупацією Криму.

Український дипломат також нагадав, що ООН у низці резолюцій Генеральної асамблеї, зокрема "Територіальна цілісність України", "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів" та "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна", які чітко визначають статус Криму як території України.

"Представники Google неодноразово наголошували у публічних виступах та інтерв’ю, що політика корпорації Google зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційними війнами. Посольство України в США сподівається, що всесвітньо відома корпорація і надалі дотримуватиметься таких високих стандартів і виправить некоректне зображення території Криму на всіх картах Google Maps відповідно до міжнародних норм і документів, а також офіційної позиції Сполучених Штатів", - підсумували в українському посольстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА