11:55 07.03.2019

Розенко закликає ВР якнайшвидше ухвалити закон, що дає змогу запустити другий рівень пенсійної системи з 2020 року

2 хв читати
Розенко закликає ВР якнайшвидше ухвалити закон, що дає змогу запустити другий рівень пенсійної системи з 2020 року

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що Україна готова до впровадження накопичувального рівня пенсійної системи, й закликає Верховну Раду якнайшвидше ухвалити закон, необхідний для його запуску з 2020 року.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи можливо запустити накопичувальну пенсійну систему з 2020 року, П.Розенко сказав: "Можливо, якщо парламент найближчим часом за це проголосує. Нам потрібно приблизно 3-4 місяці для ухвалення додаткової нормативної бази для запуску накопичувальної системи. Тому я закликаю Верховну Раду якомога швидше це зробити, і з 2020 року запустити накопичувальний рівень".

Віце-прем'єр зазначив, що проблема з упровадженням другого рівня пенсійної системи останніми роками була пов'язана з балансуванням бюджету Пенсійного фонду України, але, на його думку, зволікати з упровадженням накопичувального рівня більше не можна.

"Якби Україна вчасно впровадила накопичувальну систему, близько 10 років тому, то ми за цей час акумулювали б більше ресурсів в економіці України від системи пенсійного страхування, ніж отримали кредитів від Міжнародного валютного фонду. Ось якого ресурсу ми позбавлені через нерішучість політиків", - додав віце-прем'єр.

П.Розенко впевнений, що Україна готова до впровадження накопичувальної системи, й потрібне лише політичне рішення Верховної Ради щодо її запуску.

"Для цього є відповідні підготовлені й узгоджені, зокрема з урядом, проекти законів", - констатував він.

Як повідомлялося, наприкінці лютого представники громадських організацій і недержавних пенсійних фондів вимагали від Кабінету Міністрів посприяти впровадженню накопичувального рівня пенсійної системи з 2020 року й висловили побоювання, що другий етап пенсійної реформи буде відкладено на невизначений час у зв'язку з затягуванням розгляду законопроекту №6677, що передбачає його впровадження.

Законопроект №6677 про запуск накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, авторами якого є група народних депутатів із різних фракцій, пропонує впровадити децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди.

Згідно з ним частина обов'язкових внесків до пенсійної системи має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які платять такі внески. Ці кошти інвестуватимуться в економіку України для отримання інвестиційного доходу та захисту їх від інфляційних процесів.

Наприкінці грудня 2018 року з Меморандуму про економічну та фінансову політику стало відомо, що Україна на період дії програми stand-by співпраці з МВФ призупинить упровадження другого (накопичувального) рівня пенсійної системи.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляв, що Кабмін готовий підтримати впровадження накопичувального рівня пенсійної системи, якщо парламент ухвалить цей законопроект.


Повний текст інтерв'ю П.Розенка буде оприлюднено в новинній стрічці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА