12:27 07.03.2019

Нова редакція Трудового кодексу готова до другого читання, але не виноситься на голосування через політичний момент - Розенко

2 хв читати
Нова редакція Трудового кодексу готова до другого читання, але не виноситься на голосування через політичний момент - Розенко

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає політичним моментом невнесення нової редакції Трудового кодексу на розгляд Верховної Ради у другому читанні.

"Нову редакцію Трудового кодексу Верховна Рада ухвалила в першому читанні, і наразі документ є власністю парламенту. Наскільки я знаю, він готовий до другого читання і невнесення його до зали - це лише політичний момент. Але питання не лише в тому, щоб його винести до зали, а дуже важливо, щоб його було ухвалено. Крім того, потрібно, щоб він його узгодили з усіма ратифікованими Україною конвенціями Міжнародної організації праці", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами П.Розенка, підготовка Трудового кодексу - досить складний процес, до якого залучена не лише держава, а й передбачає серйозний діалог між роботодавцями та профспілками.

"Насамперед саме вони мають знайти між собою баланс: з одного боку, що має розвивати і рухати економіку, а з іншого боку, що захищатиме соціальні права. Роботодавці, очевидно, хочуть серйозніше лібералізувати трудове законодавство, а профспілки, звичайно, хочуть суттєвого зростання соціальних гарантій людей", - додав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, 5 листопада 2015 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект нового Трудового кодексу України.

11 квітня 2017 року Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики повторно підтримав проект Трудового кодексу (№1658) для ухвалення парламентом у другому читанні та в цілому з уточненими антидискримінаційними поправками.


Повний текст інтерв'ю П.Розенка буде розміщено в новинній стрічці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА