17:44 14.03.2019

Порошенко на передовій привітав бійців "Азова" та Яроша з Днем добровольця, подякувавши їм за єдність

2 хв читати
Порошенко на передовій привітав бійців "Азова" та Яроша з Днем добровольця, подякувавши їм за єдність

Президент України Петро Порошенко в четвер відвідав українські передові позиції в Донецькій області, де зустрівся з військовослужбовцями окремого загону спеціального призначення (ОЗСП) полку особливого призначення Нацгвардії України "Азов" і привітав бійців із Днем українського добровольця.

"Перш за все я хочу привітати вас з Днем добровольця. Сьогодні держава відзначає це свято. Ми розпочали його у батальйоні Кульчицького і вирішили відвідати зону відповідальності батальйонно-тактичної групи від Світлодарської дуги до Зайцева", - наводить слова П.Порошенка прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що нині у Збройних силах України служать 170 тисяч добровольців.

Він також відзначив важливу роль у захисті країни бійців Української добровольчої армії (УДА) та принагідно подякував присутньому на зустрічі екс-провіднику "Правого сектора", позафракційному народному депутату Дмитру Ярошу, що стояв у витоків створення УДА.

П.Порошенко наголосив, що український народ гідно дає відсіч російським агресорам і дуже важливо не дати ворогові можливості підірвати країну зсередини.

Він подякував кожному воїну, який зараз захищає країну на передовій, за високий патріотизм дисципліну і високий бойовий вишкіл. "Я хочу подякувати за нашу єдність", - сказав президент України.

Частина ОЗСП полку особливого призначення "Азов" - лінійний підрозділ спеціального призначення в складі в/ч №3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Сформована з добровольців у 2014 році.

У серпні 2016 року підрозділи "Азова" були відведені з Маріуполя у рамках планового перегрупування сил і засобів Нацгвардії України в Донецькій області та розміщені в Запорізькій області, де продовжили виконувати завдання згідно із законодавством.

1 лютого 2019 р. ОЗСП полку особливого призначення "Азов" Нацгвардії за рішенням командування Операції об'єднаних сил повернувся на передові позиції в зоні проведення ООС на Донбасі. Тоді ж у прес-службі "Азова" зазначили, що протягом більш ніж трьох років військовослужбовці військового формування постійно тренувалися і брали участь у масштабних навчаннях, завдяки чому "боєздатність "Азова" перебуває на своєму найвищому рівні".

УДА - добровольче військове формування, утворене в грудні 2015 р. після виходу Д.Яроша та його однодумців з руху "Правий сектор". 14 жовтня 2018 р. було оголошено, що всі бойові частини УДА - 5 та 8 батальйони - виходять з передової. Д.Ярош заявив, що після виходу із зони бойових дій на Донбасі завданням УДА буде побудова територіальних загонів оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА