08:58 18.04.2019

США внесли ЦБ Венесуели в санкційні списки, його активи в США заблоковані

2 хв читати
США внесли ЦБ Венесуели в санкційні списки, його активи в США заблоковані

Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США в середу включило Центральний банк Венесуели в санкційні списки, йдеться в прес-релізі відомства.

"Мінфін вводить санкції проти Центрального банку Венесуели, щоб запобігти його використання режимом Венесуели в якості інструменту, який продовжує грабувати венесуельські активи і експлуатувати держустанови для збагачення корумпованих представників режиму", - наводяться в прес-релізі слова міністра фінансів Стівена Мнучіна.

Також у повідомленні зазначається, що під санкції потрапила глава ЦБ Іліана Хосефа Русса Теран.

Санкції передбачають блокування активів ЦБ і його глави на території США, американцям забороняється вести з ними справи.

Раніше в середу держсекретар США Майк Помпео оголосив, що влада США дозволить подавати позови проти іноземних компаній, які працюють на Кубі, використовуючи конфісковану Гаваною у американців власність.

За словами помічника держсекретаря Кім Браєр, ці заходи щодо Куби пов'язані з політикою Гавани, зокрема, спрямованої на підтримку уряду венесуельського президента Ніколаса Мадуро.

21 січня 2019 року в Каракасі група службовців Національної гвардії в одній зі столичних казарм була спробували здійснити заколот. Після цього інциденту Верховний суд Венесуели відсторонив з посади голову Національної асамблеї лідера опозиції Хуана Гуайдо. У відповідь той закликав жителів Каракаса та інших міст Венесуели вийти на акції протесту.

Практично одразу після цього США, Канада, більшість країн Латинської Америки, низка країн ЄС і інших держав офіційно визнали Х.Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели або висловили йому підтримку.

Президента Венесуели Ніколаса Мадуро підтримують Росія, Мексика, Куба, Болівія і Туреччина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА