18:42 20.05.2019

Майже 50 нардепів-мажоритарників, Труханов, Кернес і деякі інші мери домовилися об'єднатися в спільну партію на виборах до ВР - Хомутиннік

2 хв читати

Партії "Довіряй справам" Геннадія Труханова, "Відродження", частина представників партії "Наш край" і народних депутатів групи "Воля народу" об'єднуються в єдину політичну силу для участі в парламентських виборах, повідомив співголова депутатської групи "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутиннік.

"Наразі є дві партії - "Довіряй справам", "Відродження". Є "Наш край", але не вся партія, а велика частина авторитетних лідерів - народні депутати Антон Кіссе, Сергій Шахов, місцеві депутати, частина депутатів групи "Воля народу", просто самовисуванці", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Співголова "Відродження" зазначив, що з'їзд об'єднаної політичної сили відбудеться до кінця травня.

За словами політика, ще немає рішення, хто очолить політсилу, але точно відомо, що мер Одеси Геннадій Труханов і мер Харкова Геннадій Кернес увійдуть до першої п'ятірки списку партії на парламентських виборах.

При цьому Хомутиннік зазначив, що народні депутати, обрані до нинішнього скликання парламенту за мажоритарними округами, мають намір і на наступних виборах обиратися до парламенту як мажоритарники.

"У нас вже понад 50 мажоритарників, які йтимуть як мажоритарники від партії", - повідомив він.

Народний депутат додав, що за списками партії йтимуть мери, голови обласних рад, авторитетні в регіонах і містах люди.

"Ми робимо відкритий заклик для всіх, необов'язково депутатів, - для всіх регіональних еліт і лідерів місцевого самоврядування, мерів міст, голів обласних рад, народних депутатів, депутатів інших рівнів до того, щоб об'єднатися для участі в парламентських виборах, які будуть достроковими, найімовірніше", - розповів Хомутиннік.

"Точно вже є підтвердження і домовленість - це мери двох міст-мільйонників - Кернес і Труханов, майже 15-20 мерів міст із 50-100 тис. населення і більше - Ужгород, Артемівськ, Куп'янськ, Вознесенськ тощо", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА