19:46 23.05.2019

Керівництво ЗС України не ставило завдань з проведення соцопитування серед бійців щодо їхнього ставлення до переговорів з "Л / ДНР"

2 хв читати
Керівництво ЗС України не ставило завдань з проведення соцопитування серед бійців щодо їхнього ставлення до переговорів з "Л / ДНР"

Начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак заявляє, що керівний склад ЗСУ не ставив жодних завдань, які б стосувалися організації проведення соціологічного дослідження щодо військовослужбовців до можливих переговорів з "ДНР / ЛНР".

"23 травня 2019 р у соціальних мережах Інтернет була поширена інформація про проведення "опитування військових про їхнє ставлення до можливих переговорів з бойовиками "ДНР" і "ЛНР". З цього приводу хочу заявити наступне. Збройні сили України і я особисто від президента України - верховного головнокомандувача ЗСУ ніяких вказівок щодо проведення досліджень про ставлення військовослужбовців ЗСУ до можливих переговорів з так званими ЛНР / ДНР і Російською Федерацією не отримували. Адже дане питання не належить до компетенції Збройних Сил України", - наводяться слова Хомчака на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Фейсбук у четвер.

Начгенштабу додав, що за його дорученням було з'ясовано, що 17 травня 2019 р на нараді керівного складу ЗСУ начальник Генерального штабу поставив завдання провести аналіз даних наявних соціологічних досліджень щодо підтримки громадянами України ведення переговорів з Л / ДНР з можливими наслідками для України.

"Будь-яких інших завдань, які б стосувались організації проведення соціологічного дослідження щодо ставлення військовослужбовців до можливих переговорів з так званими ДНР / ЛНР, керівним складом Збройних сил України не ставилися. Втім, деякими посадовими особами було спотворено зміст поставленого вище завдання і визначено неправомірне рішення. За моїм дорученням телеграма відповідного органу військового управління з провокаційним змістом була скасована і відкликана. За даним фактом призначено службове розслідування", - йдеться в інформації.

Хомчак підкреслив, що Збройні сили України гідно виконують завдання за призначенням і відповідно до Конституції України перебувають поза політикою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА