10:52 03.06.2019

До ВР можуть пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", БПП "Солідарність" і "Батьківщина"

2 хв читати
До ВР можуть пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", БПП "Солідарність" і "Батьківщина"

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то до парламенту за 5-відсотковим бар'єром могли б пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" (колишня БПП), "Батьківщина", свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок даними, партію "Слуга народу" готові підтримати 30,8% з усіх опитаних, "Опозиційну платформу - За життя" - 8,2%, "Європейську солідарність" - 7,9%, ВО "Батьківщина" - 7% респондентів.

Партія "Сила і честь" Ігоря Смешка набрала б 4,8%, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 3,5%.

Партію "Голос", лідером якої є співак і музикант Святослав Вакарчук, підтримали б 2,5% опитаних.

Серед, хто визначився з вибором (1 тис. 504 респонденти) і голосуватиме, за "Слугу народу" проголосували б 40,9%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 11,1%, "Євросолідарність" набирає 10,5%, ВО "Батьківщина" - 9,3%, "Сила і честь" - 4,9% опитаних. Високі шанси подолати прохідний бар'єр і у партії "Громадянська позиція" Гриценка, за яку проголосували б 4,8% опитаних, що визначилися з вибором.

Також певні шанси на подолання прохідного бар'єру має "Голос" Вакарчука, за яку готові проголосувати 3,3% респондентів.

Партія "Слуга народу" має найбільшу підтримку на сході країни (51,7% серед тих, хто визначився з вибором), рівну в центрі та на півдні країни, нижчу на заході України і найнижчу на Донбасі (34,9%).

Партію "Опозиційна платформа - За життя" готові підтримати на Донбасі 41,9% респондентів, що визначилися, і 17,9% на сході, водночас значно менше в інших регіонах. "Європейська солідарність", навпаки, має відносно високу підтримку на заході (15,1%) і півдні (13%) країни і значно нижче в інших регіонах.

У ВО "Батьківщина" відносно рівномірна підтримка (8,9-11,2%) майже в усіх регіонах, окрім Донбасу та сходу, де за неї проголосували б менше ніж 4,7 і 4,8% тих, хто визначився з вибором відповідно.

Ролінговое дослідження передбачає проведення основного опитування і періодичних (похвильових) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролінгу - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролінгу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час основного опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондента віком від 18 років з 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%.

Під час першої хвилі ролінгу 24-31 травня було замінено 250 анкет. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА