18:50 06.06.2019

Схожість промов Зеленського та Порошенка свідчить про те, що за зміни керівництва не змінюється позиція України - прес-секретар президента

2 хв читати
Схожість промов Зеленського та Порошенка свідчить про те, що за зміни керівництва не змінюється позиція України - прес-секретар президента

Ідентичність певних фрагментів виступу президента України Володимира Зеленського на спільному брифінгу з президентом Євроради Дональдом Туском із виступом п'ятого президента України Петра Порошенка на з'їзді партії "Європейська солідарність" свідчить про незмінність позиції керівництва країни, заявила прес-секретар Зеленського Юлія Мендель.

"Президент Зеленський вичитував усі промови, і якщо він не погоджувався з меседжами, то він їх змінював. Якщо президент Зеленський погодився з цим повідомленням, яке вчора сказав, то це означає лише позитив для України: за зміни керівництва не змінюється позиція України. Ми залишаємося на європейському та євроатлантичному курсі і, звісно, ми визнаємо, що Росія є агресором", - сказала Мендель на брифінгу в четвер у Києві.

Водночас вона зазначила, що можливість інциденту з ідентичними тезами може свідчити про те, що система інституцій держави не працює.

"Якщо Адміністрація президента не може покладатися на МЗС, то як ми можемо говорити про якусь співпрацю? Якщо система не працює, то її необхідно відновлювати від самого початку", - пояснила Мендель.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, що згадані тези готували до Дня Європи (18 травня), а пізніше були частково використані для підготовки візиту президента Зеленського.

"Насправді, МЗС готувало набір ключових тез щодо європейської інтеграції України, які було передано в АП, зокрема для святкування Дня Європи. Їх було використано частково, лише деякі з них. Деякі з цих тез вклали для того, - оскільки вони дуже важливі для наших міжнародних партнерів, - щоб вони прозвучали під час першого візиту (закордонного візиту Зеленського - ІФ)", - розповів Клімкін в інтерв'ю "Крим.Реалії".

Він також зазначив, що не знає, чому ці тези використав Порошенко під час з'їзду партії, та запропонував поставитися до цієї ситуації з гумором.

"Не знаю, чому колишній президент Порошенко ці тези використав під час свого з'їзду... Я б поставився до цього з гумором та іронією. Важливо, що ці тези - правильні, але написані вони в МЗС, їх було тут підготовлено, ми навіть знаємо автора, який їх писав. Але емоції довкола - це такі політичні емоції на політичних перегонах", - заявив Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА